Активна инвалидна количка - Mobilux Active 1000
 

Активна инвалидна количка - Mobilux Active 1000

Активна инвалидна количка - Mobilux Active 1000
Активна инвалидна количка - Mobilux Active 1000 Активна инвалидна количка - Mobilux Active 1000
Марка: Mobilux (България) Mobilux (България)
Код на продукт: mobilux-1000
Наличност:
Изчерпана наличност
Цена: 750.00.лв
Количество:  

Първоначално активните колички са били предназначени за употреба в спорта, но тъй като те са много леки и регулируеми, те могат да бъдат използвани в ежедневието както от младите така и от по-възрастните потребители.

  • Изработена изцяло от алуминии
  • Много лека и удобна за употреба


      36 см             38см              13 кг            100 кг

- за повече информация моля свържете се с нас.

Важно!!! Времето за отпускане на финансова помощ, считано от подаване на молбата в ДСП, заедно със изисканите от закона приложения към нея, до получаването на помощта, може да отнеме около 2 месеца.

В тази връзка, при наличие на собствени средства,избирайки от нашите инвалидни колички или всяко едно помощно средство може да се закупи предварително, като се плати съответната му цена (целевата помощ). След като се издаде заповедта на ДСП за отпускане на финансовата помощ, парите се планират от бюджета и сумата се възстановява.
За подробности как може да стане това и тази покупка да бъде призната от Дирекция “Социално подпомагане“ свържете се с нас.

Ринговите инвалидни колички са предназначени за хора с увреждания,инвалиди и служат за самостоятелно обслужване без чужда помощ. Придвижването се извършва от болния с ръце посредством монтираните рингове на задните колела.
Освен класическите рингови инвалидни колички са показани и по-новото поколение средства за придвижване-акумулаторна инвалидна количка. Удълженият вариант на акумулаторна количка е скутера. Скутера има кормило изработено със специална форма и лостче за управление вместо "джойстик", както е при класическата акумулаторна количка.
Акумулаторната,електрическа количка и скутера позволяват придвижване на по-дълги разстояния за разходка, пазаруване, осъществяване на социални контакти и по-пълноценен и качествен живот.
Може да се каже че скутера е по-подходящ за придвижване вън от къщи, а стандартната акумулаторна количка, която е по-къса и по маневрена е по-подходяща за вътре в къщи. Когато болния освен увреждане на краката има увреждания и на ръцете, тогава обслужването и придвижването става с акумулаторна количка. Това е и основанието на ЛКК/Лекарска консултативна комисия/ да изпише акумулаторна количка за безплатно получаване чрез АСП/Агенция"Социално подпомагане".
Скутера в изпълнение инвалидна количка, може да се нарече"автомобил" създаден за хората с увреждания.
Също така са показани специализираните инвалидни колички за болни от ДЦП/детска церебрална парализа/ за деца и възрастни, три колестни велосипеди, триколки, които се задвижват ръчно и имат приспособления за хората с увреждания..
При желание може да се консултирате с нас , за да направите правилния избор според състоянието на болния, диагнозата и начина му на живот.

 

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение: Важно: HTML is not translated!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката:© Магазин всичко за инвалида-слухови апарати,инвалидни колички,ортопедични обувки 2021
Powered By NovaMed LTDe. Designed by Tops